photodune-110561212125RG

ספרים על התקופה העותמאנית ותורכיה המודרנית

שלום,

בצל החדשות הקשות קשה לי לכתוב את הבלוג היום. עם זאת, לבקשת הקהל, אני אביא לכם רשימת ספרים קצרה שעוסקת בתקופה העותמאנית ובסיפורי האימפריה:

1. מבוא לתולדות האימפריה העותמאנית- ספרון היסטורי מאת פרופ' אהוד טולדאנו בהוצאת האוניברסיטה המשודרת. סיקור תולדות האימפריה העותמאנית. לפרופסור טולדאנו יש תיאוריות מעניינות בספר, ביניהן התיאוריה שלו שסותרת את התיאוריה המקובלת לפיה לאחר מות סולימאן המפואר שקעה האימפריה. הוא טוען שהאימפריה משולה לגוף אורגני חי- בחייו יש עליות ויש מורדות. וכך היה לאורך כל שנותיה של האימפריה כי גם היו תקופות מוצלחות אחרי סולימאן. דוגמא קטנה, שלא קשורה ישירות לטענתו של פרופ' טולדאנו: בתורכית שם הסידרה שתתאר את קוסם סולטאן, סידרת ההמשך לזאת הנוכחית, היא "המאה המפוארת: קוסם".כלומר, המאה המפוארת נמשכה גם לאחר סולימאן. לתיאוריית השקיעה אני אתייחס בפוסט אחר כי ראוי לכך דיון נרחב.

2. ג'ייסון גודווין- חוכמת הסריס. תקראו ותבינו, למרות שהסיפור פיקטיבי.

3. ג'ייסון גודווין- אבן הנחש.

4. אורהאן פאמוק- שמי הוא אדום. העלילה מתרחשת באיסטנבול של המאה ה-16.

ספרים על תורכיה המודרנית:

1. אריק יאן צורשר- תורכיה: היסטוריה מודרנית.

2. ברנרד לואיס- צמיחתה של תורכיה המודרנית.

3. מוריס פרחי- תורכי צעיר (רומן שעוסק ביהודי תורכיה).

4. אריה שמואלביץ- תורכיה במאה העשרים.

5. ספריו של דניאל ציפר.

כל הספרים שציינתי הם ספרים בעברית.
ישנו ספר אקדמי טוב שכתוב באנגלית שמדבר על מפעלי הבנייה של הורם סולטאן בירושלים, אך עליו אדבר בפוסט נפרד, בחלק השני של "הווקף של הורם סולטאן".
וספר אקדמי נוסף, מעולה ביותר, כתוב באנגלית אך שפתו טובה גם לקורא הממוצע שקורא אנגלית, הוא על סולטאנות הנשים מאת לסלי פירס. ניתן להזמינו באמאזון.
,Leslie P. Peirce, The Imperial Harem
.Women and Sovereignty in the Ottoman Empire

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>