tumblr_n2k0wlysa31st5lhmo1_1280

לבקשתכן/ם, דמויות שמוזכרות בסידרה- מי הן היו?

שלום שוב,

אני רוצה להזכיר ולפרט על כמה דמויות שמופיעות ושהופיעו בסידרה. אני חושב שהפוסט הזה ייקח לי הרבה זמן לכתיבה. אבל אני עושה זאת גם לבקשת הקהל.

הדמות הראשונה, מיהרימה סולטאן, הבת של הורם ושל סולימאן. היא חיה בין השנים 1522 ל-1578. ילידת קוסטנטינופול (איסטנבול). פירוש שמה היפה מפרסית הוא "שמש וירח".
מיהרימה הייתה אקטיבית יותר משחושבים. היא התלוותה לאביה במסעות המלחמה שלו ואף ייעצה לו והייתה מעורבת בניהול המלחמות. היא עשתה זאת גם לאחר נישואיה בגיל 17 לווזיר הגדול דאז, דאמאט רוסטם פאשה (אולי זה מהסידרה, אולי לא). היא הייתה גם פטרונית של האומנות- מימנה ועודדה אומנים רבים. כשעלה אחיה הסולטאן סלים השני לשילטון, תיפקדה כוואלידה סולטאן בפועל, היות והורם לא הייתה אז בין החיים ולא זכתה לראות את בנה עולה לשילטון. בהיותה ואלידה, הייתה לה קרן הקדש שהקימה שני מסגדים מפוארים באיסטנבול בתכנונו של הארכיטקט המפורסם של אביה, מימאר סינאן. היא נפטרה 4 שנים לאחר מות אחיה הסולטאן סלים השני, בעת שלטונו של אחיינה מוראד השלישי.

הדמות השנייה, היזיר ראיס, או בשמו שנתן לו הסולטאן סולימאן, ח'יר אל-דין ברברוסה (מתורכית ואיטלקית: הטוב שבדת אדום הזקן). חי בין השנים 1478-1546. הוא היה לסבי. לא בנטיותיו המיניות, אלא פשוט נולד באי היווני לסבוס עוד כשהיה אי עות'מאני בשם מידילי. אביו יאקופ היה סוחר ימי.
הוא היה חצי יווני חצי תורכי במוצאו.
ברברוסה ואחיו הפכו למה שנקרא "שודדי ים" קלאסיים. כמו שמתארים באגדות. דמות שודדי הים נסובה עליהם. הם היו עסוקים בלעשות פשיטות על ספינות ועל חופים, בעיקר של אירופאים, ולהביא לעצמם ולסולטאן העותמאני הרבה שלל חומרי וכן שלל אנושי, שבויים ושבויות… הגורם העיקרי והמוביל היה אחיו של היזיר, עארוג'. הם פעלו בעיקר בחוף הים התיכון, ונודעו בכיבושיהם בחופי תוניסיה ואלג'יריה. האחים ברברוסה (כך קראו להם, בגלל שהם משחו את זקנם בחינה, כחיקוי לחבריו ושותפיו של מוחמד נביא האסלאם בעת מסעות המלחמה שלו, ממש כמו מחמוד אבו טיר המפורסם מהחמאס) בהנהגת עארוג' דאגו לצרף כל שטח שכבשו בצפון אפריקה לאימפריה העותמאנית. עיקר הלחימה שלהם הייתה בטלמסאן שבצפון אלג'יריה. שם נהרגו בשנת 1518 שני אחיו, עארוג' ואסחאק. הם קיבלו תגבורות של יניצ'רים, ספינות מלחמה ותותחים מהסולטאן סלים הראשון. לאחר מות האחים היזיר ראיס תפס את מקומם, כבש את טלמסן והתמנה לפאשה של אלג'יריה. הוא לא עצר שם. הוא נלחם בעיקר עם ה"איטלקים" והספרדים למיניהם (אז לא הייתה איטליה, היא הייתה מחולקת לנסיכויות, מדינת האפיפיור, ממלכת נאפולי של ההבסבורגים, הרפובליקה של ונציה ועוד)- והכי חשוב עם כוחות הים של "האימפריה הרומית הקדושה" בראשות קרל החמישי, כשאויבו הראשי בים היה האדמירל מגנואה, אנדריאה דוריה. המלחמה הייתה בעיקר על חופי יוון של ימינו. בשנת 1535, לאחר כיבוש תוניס, והבאת שלל רב כהרגלו, מונה על ידי סולימאן המפואר כ"קפודאן-י-דריא", הקפטן של הים, כלומר מפקד הצי העותמאני כולו. על מה שקרה איתו לאחר מכן לא ארחיב מחשש לספוילרים.

הדמות השלישית, עליה ארחיב בפוסט הבא- כי הרי מגיע לו פוסט נפרד, הוא פאתיח סולטאן מהמט ח'אן האזרטלרי, או הסולטאן מהמט השני הכובש, סבא רבא של סולימאן המפואר- חי בין השנים 1432 ל-1481. אביו היה הסולטאן מוראד השני, ואימו הייתה הומא האטון, שבאה מאיזור ששייך כיום לקרואטיה.
מהמט השני היה סולטאן פעמיים: פעם אחת לזמן קצר בין השנים 1444 ל-1446 ובפעם השנייה למשך שלושים שנה, מ-1451 ל-1481. כשמדברים על "המאה המפוארת" של האימפריה העותמאנית, רצוי לשנן את התקופה: 1451 עד 1566, עת שלטו באימפריה מהמט השני, ביאזיד השני, סלים הראשון והכי חשוב- סולימאן הראשון. במאה זו הגיעה האימפריה העותמאנית לשיאה מכל הבחינות, בעיקר מבחינת שטח ומבחינת עוצמתה הכלכלית והצבאית. זהו גם שמה המקורי, בתורכית, של הסידרה שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>